Menu
U bevindt zich hier:

Kop- en voetplaten | Staal, RVS en aluminium

Bent u op zoek naar kopplaten en/of voetplaten op maat? U bent aan het goede adres bij De Vries Constructie & Lasertechniek. 

Wij lasersnijden al jaren kopplaten en voetplaten voor constructiewerk in staal, RVS en aluminium. Nauwkeurig, snel en van hoge kwaliteit in elk gewenste vorm en afmeting, uit platen tot een lengte van 6 meter lang en een breedte van 2 meter. Desgewenst regelen wij voor u ook nabewerkingen, laswerk en transport naar uw locatie.

  • Korte levertijd
  • Standaard binnen 5 werkdagen
  • Spoedorders in maximaal 3 werkdagen geleverd
  • Scherpe prijzen
  • Incl. transport naar uw locatie

Vraag direct een offerte aan 

Liever direct telefonisch contact? Bel ons op 31 (0)40 290 11 80

Geinteresseerd? 

We leveren kwaliteit staalconstructies op maat en bieden verschillende diensten, van werktekeningen tot transport en montage op locatie. Dus of je nu een gedetailleerde werktekening hebt of je idee staat nog op een bierviltje, je kunt op ons rekenen om in elke fase van het project met je mee te denken.

Interesse? Bel direct +31 40 290 11 80, vul het contactformulier in of vraag een offerte aan via onderstaande button.

 vraag een offerte aan 

 

 


Toepassingen kop- en voetplaten

Kop- en voetplaten worden vooral toegepast in staalconstructies, maar ze komen ook voor bij stalen trappen en hekken. In een staalconstructie zien we naast een kopplaat en een voetplaat ook de toepassing van tussenschotten en aanlasplaten. Al deze platen zorgen ervoor dat kolommen worden verbonden met liggers of de fundering. Wat ook regelmatig voorkomt is een verbinding met schoren, windverbanden, kokers of spanten.

De meest voorkomende stalen balken voor een constructie zijn de HEA, HEB, IPE en UNP profielen in een grootte tussen de 140 en 200 millimeter. In onze werkplaats kunnen we na het snijden de metalen plaatjes ontbramen, indien nodig kanten of randen van het materiaal breken. Ook lassen wij de platen desgewenst aan de constructie. En dit alles uiteraard in de kwaliteitsnorm NEN EN-1090 tot en met executieklasse 3, oftewel in een betere kwaliteit dan wanneer je een stalen strip zou ponsen of boren. Dan druk je het materiaal weg, wat weer van invloed is op de sterkte van de staalconstructie. Met lasersnijden zijn ook complexere vormen mogelijk in een hogere kwaliteit dan met plasma of autogeen snijden.

Kop- en voetplaten laten maken

Platen van staal en RVS kunnen we laseren tot 25 mm, aluminium tot 30 mm. We maken alles op maat op onze plaatlasers, dus elke vorm of afwijkende maatvoering kunnen wij eenvoudig maken. Of het nu vierkant, rechthoekig, rond of met afgeronde hoeken dient te worden, wij zorgen ervoor. Ook de gaten kunnen we snijden in elk gewenste vorm of in alle vormen door elkaar. Ronde gaten variëren vooral voor bouten van M8 tot M24, maar andere oplossingen zijn altijd mogelijk zoals slobgaten, aangelaste draadeinden of het tappen van schroefdraad in de platen.

Wij nemen u als staalconstructiebedrijf alle zorg uit handen. Alle producten worden gesorteerd en netjes door ons verpakt. Transport naar elke gewenste locatie kunnen we ook verzorgen. Ontzorgen en voor uw gemak. Wij werken graag samen als een flexibele collega op afstand die met u meedenkt voor de beste oplossing.

Informeer direct naar de mogelijkheden!

 

Onze diensten

De Vries Constructie & Lasertechniek is sinds jaar en dag een professionele speler op het gebied van buis- en plaatlasersnijden , zaagwerk en staalconstructies. We zijn een kwalitatieve leverancier van eindproducten en halffabricaten. Van vluchtrappen en transportbokken tot aan buisprofielen voor een defensievoertuig. Een modern bedrijf dat de nieuwste technieken combineert met ambachtelijk vakmanschap. Dat resulteert in hoogwaardige producten met een unieke precisie. Producten waar je op kunt vertrouwen. Uw producten worden op verzoek ook geleverd

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug. U kunt ons ook bellen op: +31 (0)40 290 11 80