Menu
U bevindt zich hier:

De Vries Constructie & Lasertechniek

De Vries Constructie & Lasertechniek uit Eindhoven, is al bijna 65 jaar producent van uiteenlopende producten van staal, zowel halffabricaten als eindproducten. Het familiebedrijf is specialist in buislasersnijden, plaatlasersnijden, zaagwerk, het vervaardigen van staalconstructies en engineering op maat. Het heeft hiervoor de beschikking over een zeer modern en geavanceerd machinepark, deskundig personeel en professionele transportvoorzieningen. Er werken in totaal ruim 25 mensen.

Familiebedrijf

De Vries is van oudsher een betrouwbaar en solide familiebedrijf, waarvoor de basis in 1959 werd gelegd door Albert de Vries sr. Begin jaren tachtig kwamen ook de zoons Jos en Peter in de zaak en begonnen de werkzaamheden zich steeds meer uit te breiden.

In 1989 nam Jos de Vries het bedrijf over van zijn vader. Onder zijn leiding groeide De Vries verder uit tot een steeds belangrijker speler in de markt van constructie & lasertechniek. Met als grote kracht de hoge kwaliteit van de projecten, de flexibiliteit van de organisatie en de snelle levering.  

Als gevolg van de toegenomen activiteiten, verhuisde het bedrijf in 2002 van de Ruysdaelbaan 7 in Eindhoven naar een nieuw en ruimer pand op het nabij de A2 gelegen industrieterrein Esp in Eindhoven.

Toekomstgericht

Om de markt optimaal te kunnen bedienen, wordt het machinepark steeds verder uitgebreid met de nieuwste buis- en plaatlasermachines. Omdat het bedrijf grote waarde hecht aan goed opgeleid personeel, is De Vries ook al jarenlang een erkend leerbedrijf van het SBB, het kenniscentrum voor technisch vakmanschap. Ieder jaar krijgen stagiaires van onder andere Fontys Hogescholen, Summa College, De Rooi Pannen, Business School Notenboom en de Praktijkschool Eindhoven, de kans kennis te maken met het vak of zich te bekwamen in een onderdeel van het werk dat bij De Vries wordt gedaan. Daarnaast werken we regelmatig mee aan onderzoeken c.q. praktijkopdrachten van studenten in het kader van hun universitaire opleiding.

Ons machinepark

Regelmatig hebben wij ons machinepark uitgebreid met buis- en plaatlasermachines. In mei 2021 met de buislasermachine LT8.20 en in mei 2020 met een tweede kantbank, de Bystronic Xpert Pro 250/4300.

Uitbreiding laserafdeling

In mei 2021 een uitbreiding op onze laserafdeling met de Adige LT8.20, die gezien de invoerlengte tot maximaal 12,5 meter en productuitvoer van 8,5 meter uniek is in de BeNeLux.  In januari 2019 een uitbreiding met de Bystronic BySprint Fiber 6520  en in mei 2016 met een tweede buislasermachine: de Adige LT722D, naast de bestaande Adige LT712.


Certificaten

De Vries is NEN-EN1090-1 en ISO 9001 en VCA gecertificeerd.

Metaalunie

De Vries is aangesloten bij de ondernemersorganisatie voor midden-en kleinbedrijf in de metaal Metaalunie.

Erkend leerbedrijf

Opleidingen zijn belangrijk. Daarom zijn wij een erkend leerbedrijf van SBB, het kenniscentrum voor technische vakmanschap. Op zoek naar een stageplaats? Wij bieden meerdere mogelijkheden.

 

 

Onze diensten

De Vries Constructie & Lasertechniek is sinds jaar en dag een professionele speler op het gebied van buis- en plaatlasersnijden , zaagwerk en staalconstructies. We zijn een kwalitatieve leverancier van eindproducten en halffabricaten. Van vluchtrappen en transportbokken tot aan buisprofielen voor een defensievoertuig. Een modern bedrijf dat de nieuwste technieken combineert met ambachtelijk vakmanschap. Dat resulteert in hoogwaardige producten met een unieke precisie. Producten waar je op kunt vertrouwen. Uw producten worden op verzoek ook geleverd

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug. U kunt ons ook bellen op: +31 (0)40 290 11 80