Menu
U bevindt zich hier:

MIG / MAG Lassen

Wij zijn specialisten op het gebied van MIG/MAG lassen. MIG en MAG zijn afkortingen voor Metal Inert Gas en Metal Active Gas. Ondanks dat MIG MAG lassen vaak wordt gezien als eenzelfde lasmethode is er een verschil tussen MIG-lassen en MAG-lassen. Het verschil zit hem in het gas wat er wordt gebruikt bij het lassen.

Hoe gaat het MIG / MAG lassen in zijn werking?

Tijdens het lasproces wordt continu mechanisch een draad aangevoerd. Er vormt een plasmaboog tussen deze draad en het lasobject. De draad dient enerzijds als elektrode en anderzijds smelt deze af en doet hij dienst als toevoegmateriaal. Tijdens het lassen wordt het smeltbad beschermd door een beschermgas. Bij MIG lassen wordt inert gas gebruikt (bv. argon of mengsels van argon met waterstofgas en helium). Bij MAG lassen wordt een actief gas gebruikt. (bv. Koolstofdioxide, CO2).

Bij MIG/MAG wordt een constante spanning gebruikt in tegenstelling tot TIG-lassen, waar een constante stroom wordt gebruikt. 

De voordelen van MIG / MAG lassen op een rijtje:

  • Hoge lassnelheid
  • Goede laskwaliteit
  • Een goedkope lasmethode dankzij gebruik van CO2 (MAG)
  • MIG/MAG lassen is toepasbaar in vrijwel alle lasposities
  • MIG/MAG lassen geeft een goede oxidatie bescherming
  • Breed inzetbaar op verschillende soorten staal en staaldiktes.
  • MIG/MAG lassen is een vrij snelle lasmethode.

 

Verschil tussen TIG lassen en MIG lassen / MAG lassen

Een groot verschil tussen MIG/MAG lassen en TIG lassen is de manier waarop de boog tot stand komt. De TIG lasmethode heeft een langzamere lassnelheid. Met MIG/MAG lassen wordt de lasboog tussen de lasdraad en het lasobject getrokken.  Daarnaast wordt er een constante spanning gebruikt. Bij TIG-lassen wordt een constante stroom gebruikt.

 

Meer weten of een offerte ontvangen? 

Heeft u vragen of een prijs nodig voor het door u gewenste product of dienst? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Bel direct +31 40 290 11 80 of vul het contactformulier in.

 vraag een offerte aan 

Heeft u een vraag?

Wij bellen u terug

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?