Menu
U bevindt zich hier:

DAF Trucks en de Vries: het verhaal van ambacht en familiehistorie

3 juli 2024
DAF Trucks en de Vries: het verhaal van ambacht en familiehistorie

In 1928 begon Hub van Doorne een kleine constructiewerkplaats in Eindhoven. Vanaf dit uiterst bescheiden begin heeft DAF Trucks zich uiteindelijk ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde truckfabrikant die zich sterk richt op innovatie, kwaliteit en efficiënt transport.
 
Bij DAF Trucks draait alles om het leveren van hoogwaardige voertuigen die de ruggengraat vormen van transport over de hele wereld. Maar achter deze indrukwekkende trucks schuilt een netwerk van samenwerking, en daar komt De Vries om de hoek kijken.
 
Als een vakspecialist in metaalbewerking, komt De Vries sinds jaar en dag over de vloer bij DAF Trucks. Zo spelen we onder andere een cruciale rol in het ondersteunen van hun gereedschapsmakerij. Of het nu gaat om het leveren van essentiële onderdelen voor de gereedschapsmakerij van de motorproductie, het vervaardigen van hijsgereedschappen of het bouwen van mallen, De Vries staat paraat wanneer nodig.

02-DAF-90th-Anniversary-Edition-and-DAF-A1600-1968.jpg
 
Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Het is een verhaal doordrenkt met Eindhovense geschiedenis en ondernemersgeest. Ergens langs de weg van de Geldropseweg naar de Ruysdaelbaan kruisten de paden van de families van De Vries en DAF elkaar. Misschien was het een toevallige ontmoeting op een verjaardagsfeestje, of misschien was het de nabijheid van De Vries tot DAF die de vonk deed overslaan. Hoe dan ook, de band tussen beide familiebedrijven groeide uit tot inmiddels een 65 jaar lange, duurzame en productieve zakelijke relatie.
 
Patrick Bekkers, werkvoorbereider bij de gereedschapsmakerij van DAF, benadrukt het belang van betrouwbaarheid en snelheid in de relatie met De Vries. "De Vries is betrouwbaar," zegt hij. "Als ze zeggen dat ze iets doen, dan gebeurt het ook. En vervolgens is het ook enorm snel geleverd."
 
Het is deze toewijding aan service en kwaliteit die de samenwerking tussen De Vries en de gereedschapsmakerij van DAF Trucks zo waardevol maakt. Samen blijven we de weg banen naar een toekomst van grenzeloze mogelijkheden in de transportindustrie.

Terug

Nieuwsbrief inschrijven

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u terug. U kunt ons ook bellen op: +31 (0)40 290 11 80